2012-08-20

Šokoladinis suflė

Sveiki, mielieji!

Džiaugiuosi pagaliau, kad vėl teko pabūti prie puodų, ruošiau draugėm vakarienę, o jos kulminacija buvo šokoladinis suflė, taip taip, tai buvo mano pirmasis kartas, bet manau visai vykęs. Jau labai seniai norėjau iškepti šį mažuliuką juodą desertą, berods jau prieš metus rašiau BLOGe ir tik dabar prisiruošiau. Paruošti tešlą tikrai nesudėtinga, bet su kepimu čia daugiau iššūkių, surastame recepte buvo parašyta 30min., gerai, kad mane intuicija nepavedė, kažkaip nepatikėjau, kad tiek ilgai reikia kepti, kitame recepte radau, kad užtenka 12min., bet ateityje kepsiu dar trumpiau 7-8min., nes man labai patinka, kai suflė būna nesukietėjusi.
Tikiuosi jūs puikiai praleisite laiką gamindami šį nuostabų desertą, kils klausimų, drąsiai rašykit komentaruose.

                            


Receptas:
100 g šokolado, aš pirkau 80%, nes suflė skonis tuomet sodresnis, galima ir "Karūnos" 65%
0,5 stiklinės pieno
3 kiaušiniai
3 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai miltų
2 šaukštai sviesto + kažkiek reikės ištepti formeles
0,5 šaukštelio vanilinės esencijos
druskos


Gaminimas:
Sveistą išlydyti, aš statau puodą su vandeniu ir užvertu, o ant viršaus bliudelį, kuriame ir lydau sviestą, tada įberti miltų, gerai išmaišyti, nuolat maišant 1-2 min. šildyti.
Šokoladą susmulkinti gabaliukais, sudėti į indelį, įpilti 3 šaukštus pieno ir šildyti maišant ant mažos ugnies, kol šokoladas ištirps, siūlau irgi ant puodo šildyti, taip mažiau bus rizikos, kad perkaitinsite ir nieko nesigaus J.
Supilti likusį pieną, išmaišyti, užvirinti ir palaipsniui pilti į indą su sviestu ir miltais. Masę šildyti ant mažos ugnies nuolat maišant, kol sutirštės ir atšoks nuo indo kraštų.
Suberti cukrų ir vanilinę esenciją, užvirinti ir nukelti nuo ugnies.
Sumušti kiaušinius, atskirti trynius nuo baltymų.
Trynius po vieną mesti į šokolado masę, nuolat ją maišant. Baltymus suplakti su žiupsneliu druskos iki labai standžių putų. Jas atsargiai  išmaišyti su šokolado mase.
Imkite formeles išteptas sviestu ir užpildykite mase, atsargiai, tik nepilkit iki pat galo, nes suflė bekepant pakyla.
Dėkite į įkaitintą orkaitę ir nepridengus kepti apie 8-10 min., dar nesu eksperte ant laiko, bet manau, tai optimaliausias laikas kepimui.



Spėkit! Per kiek laiko buvo suvalgyta :)


Skanaus, bučiuoju ir lauksiu įspūdžių, jei kas kepsit J