Ir nesvarbu ar vasara, ar žiema. Braunis tinka visoms progoms. Pradedam:
Reikės:
300 g juodo šokolado (vieną dėdu prabangų, 70 proc. kakavos, kiti du buvo po 40 proc.)
250 g sviesto
5 kiaušinių
400 g cukraus
3 šaukštų tamsios kakavos (bet kartais aš pamirštu įdėt, tai ne bėda)
180 g miltų
Druskos žiupsnio
Poros saujų įvairių riešutų
Indelis Rududu
![]() | |
Sviestą su šokoladu dedame į dubenį ir ištirpiname ant garų, t. y. verdančiame puode, kad garai kaitintų dubenį. |
![]() | |
Į kitą puodą sudedame kiaušinius, cukrų ir 2 min. paplakame. (Iki baltų putų plakti nereikia, tik truputį, kad lengvos putų garbanėlės užsimestų). |
Sukapojame, stambiai supjaustome riešutus.
![]() |
Truputį atvėsusią šokolado ir sviesto masę pilame į kiaušinių ir cukraus masę, sumaišome |
![]() |
Paruošiame skardą, kad kepimo popierius būtų paklusnus, reikia suglamžyti ir sušlapinti šaltu vandeniu, tuomet popierius prilips prie skardos, o bekepant išdžius |
![]() |
Išmaišytą masę pilame į kepimo indą/skardą |
![]() |
Kas keli cm įspaudžiame po Rududu šaukštelį taip, kad kiekvienas pyrago gabaliukas turėtų savo Rududu gabaliuką viduje. |
Už šį receptą reikia dekoti Beatai
Skanaus
Bučiuoju..
5 komentarai:
Braunis...gavosi superinis...aciuuu...niam niam...
Džiaugiuosi, kad gerai gavosi :), sugadinti braunio praktiškai neįmanoma, sugadinimas garantuotas tik tada, jei perkepi :)
bandau brownie.... laikau kumscius dar 20 min ir ziuresim kas gausis..
kepiau sita nuostabu pyragiuka jau antra savaitgali ise eiles :) pirma karta isejo biski nedakeptas, bet palaikius saltyje sustingo ir vistiek buvo labai skanus.. o dabar panasu kad isejo liux liux toks koks turi but. nors manau vis dar ne toks tobulas kaip kad pas Ieva :p
Man įdomu, ar labai kas nors pasikeistų, jei vietoje juodo šokolado lydyčiau pienišką?
Rašyti komentarą