2010-12-28

Alyvuogių tapenada

Laba,

po Kūčių ir Kalėdų valgau maisto likučius, per šventes tiek daug prisigaminau alyvuogių tapenados, tad teko neštis į darbą, su merginom ir suvalgėm, o ir tai ne viską, tai jau kiti kolegos padėjo damušti..

O pasidaryti tokią tapenadą labai paprasta, didelei kompanijai (apie 10 žmonių) reikės:
  • 300g. juodųjų alyvuogių;
  • 100g. žaliųjų alyvuogių;
  • 5 konservuoti ančiuviai;
  • 2 šaukštai kaparėlių;
  • Pora šaukštų šviežiai spaustų citrinų sulčių.

Dar kiti deda česnako skilteles, bet aš nededu, man skanu ir taip.

Tapenada tepam ant baguettes, itališkos duonelės ir aišku atsidarome vyno butelį, SKANAUS!

Darbo pietūs, man labai skanu ant tapenados užsidėti kelis marinuotus agurkėlius

Bučiuoju..

Komentarų nėra: