2010-12-26

Šventėm prasidėjus... Kaip paruošti karštą vyną

Sveiki, mieli mano draugai, sveikinu visus su atėjusiomis Kalėdomis, gražių ir laimingų Naujųjų metų!

Šiemet Kūčios buvo ypatingos man tuo, kad pirmą kartą pati viską ruošiau, džiugu tai, kad nieko nenuvyliau, viskas buvo ne tik skanu, bet ir gražu. Kūčių vakarą su mama ir močiute šiltai ir ramiai praleidome, nors persivalgymas buvo garantuotas, o išgertas vynas apsuko galvelę :).


Kai karštas maistas buvo patiektas, jau nespėjau nufotografuoti, o ir pamiršau, nes visą dieną suktis virtuvėje - nelengva, nuovargis buvo didelis, bet malonus.
Čia vietoj eglutės, bet man vistiek gražu
Namie ir gėlės papuoštos
Dėkui Aistei ir močiutei, jų dėka kūčiukų nereikėjo PC pirkti, buvo namuose kepti
Kalėdų vištienos filė su bulvėm, paprika, cukinija ir grybukais, skanu!!!
Karšto vyno greit nebeliko
Beje, tobulai gavosi karštas vynas, iš tolimo spintelės kampo išsitraukiau karšto vyno asotėlį su specialia žvakute, kad vynas greitai neatšaltu. O Rimi radau labai gerus prieskonius karštam vynui Glühwein. Prieskoniai - Santa Maria, o pagaminimas visiškai paprastas:

  • Griežinėliais supjaustot citriną ir apelsiną
  • Gvazdikėlius, cukrų ir cinamono lazdeles sudėti į puodą (aš naudojau specialius prieskonius, todėl atkirai nedėjau šių ingredientų) 
  • Ir įpilti raudonojo vyno. 

Viską pašildyti, bet neužvirti! Pasakiška gerti žiemą, ypač per Kalėdas.

Šiltų vakarų,
Bučiuoju..

3 komentarai:

Asta rašė...

Jaukiai labai

Ieva P. rašė...

Ačiū, iš tiesų buvo labai jauku :)

Ievuze rašė...

O, kaip viskas labai grazu ir jauku! Na bet jau tas troskinys, tai die die, kaip skaniai atrodo!! Lauksiu receptuko :)))