2011-11-14

Kiaušinienė kitaip

Sveiki, mielieji draugai,

Vėlyviems pusryčiams pasidariau nuostabią kiaušinienę krepšeliuose! Nesu labai didelė mėgėja kiaušinienių, bet šis šedevras labai skanus, o ir puikiai atrodo patiektas ant stalo.

Beje, labai patiko, kad greitai paruošiamas, nors tai buvo tik pirmasis mano bandymas, manau visai pavyko, brač nors vienas kiaušinis išsileido, bet skonio tai tikrai nesugadino.
Nieko įmantraus iš produktų nereikia, čia galite išlaisvinti savo fantaziją ir ingredientus dėti tokius, kokius mėgstate, kaip picoje :). Aš dievinu saulėje džiovintus pomidorus, praktiškai juos visur dedu, o jie čia puikiai tiko, būtinai pabandykite ir jūs.



Taigi pradedam!
Mums reikės:
2 Kiaušinių. Aš dariau 2 porcijas ir ėmiau viso 2 kiaušinius (kas aišku valgys daugiau, imkit daugiau, bet kitų ingredientų irgi reiks daugiau, pasidauginkit..)
3 sumuštinių duonelės (žr. nuotraukoje).
Sviesto porą šauktų.
Sūrio gabaliuko.
Saulėje džiovinti pomidorų.
Jelapeno (mėgstu vos vos aštriai, todėl jo dėjau visai nedaug).
Pomidorų, špinatų ar kitų daržovių garnyrui.

Užstatykite orkaitę kaisti 160˚C ir pradėkite gamybos procesą.


Sumuštinių duonelės kraštus apipjaustom ir su kočelu užspaudžiam, tam kad būtų lengviau padaryti formą ir duonelė nesuplyštų, jei netyčia neturit kočelo, darykite tai su rankomis (pirštais užspaudykite visą duonelę).


Tuomet išlydytą svietą užtepam ant vienos duonelės pusės.

Ir formuojame krepšelius, aš naudoju kepimui keksiukinę, jei neturit galit imti ne aušktą puodelį, bet tokį, kuris atlaikytų karštį. Duonelės kraštai turi dengti paviršių, tam kad neišbėgtų kiaušinis, man prireikė prilipdyti papildomai duonelę, kai ji suvylgyta sviestuku, pavyksta lengvai.

Sutarkuojam sūrį.

Supjaustome du gabaliukus saulėje džiovintus pomidorus ir jelapeną.

Sūrį, džiovintus pomidorus, jelapeną sudedame į mūsų duonelės krepšelius.

Laaaaabai atsargiai įmušam kiaušinį, vieno trynys vistiek man išskydo, bet kitas liko nepažeistas. Nedaug apibarstyti smulkia druska ir ką tik sumaltais pipiriukais.


Kepam Kepam Kepam 160˚C, apie 20-25min., o per tą laiką paruoškite stalą, išplaukite indus, išspauskite natūralias sultis, išsivirkite kavos ar pavartykit knygą apie pyragus
Aš turėjau iš turgelio pomidorų ir špinatu, apšlaksčiau salotoms skirtu padažiuku, nom nom...

Štai prašau gražuoliukai pyragiukai-kiaušinienė.

Skanaus!
Bučiuoju :) 




2 komentarai:

Alkaniuxaz19 rašė...

NUOOORUUU!

Julija rašė...

Kur tu dingai su savo nuostabiais receptais :(???