2015-06-26

Veganiškas braškių sūrio pyragas (cheesecake)

Tuoj bus greit 3 metai nuo mano paskutinio įrašo čia! Kiek visko daug ir naujo atsitiko, taigi didžiausi mano mitybos pokyčiai:
- kai nebekepi pyragų, tai svoris krenta, čia rimtai :) (bet juk kartais taip norisi pasimėgauti ta saldžia nuodėme, ane?)
- nebevalgau mėsos ir pieno produktų (pastarųjų atsisakiau labai daug, bet visiškai dar nepavyksta nevalgyti, ypač saldumynų, kurie vienu ar kitu pavidalu turi pieno produktų savo sudėtyje)

Taigi, galiausiai prisiruošiau pagaminti veganišką pyragą, kuris beje kaip pirmą kartą pavykęs ir tikrai labai skanus! :)

Kas gaminsite, prašau pasidalinkite įspūdžiais komentaruose :).


Dabar kai braškių pilna daržuose, soduose, turguje, išnaudokite šias uogas, o šiaip tikrai galite keisti ir į kitas, pvz.: avietes, mėlynes, šilauoges ir pan.


PAGRINDUI

  • 1 puodelį migdolų riešutų
  • 1 puodelį graikiškų riešutų
  • 12 vnt. datulių
  • 2 šaukštai vandens


ĮDARUI

  • 2 puodeliai anakardžio riešutų (mirkytų per naktį vandeny)
  • 2 saujos braškių (aš čia aišku iš akies matuoju, bet kaip matote nuotraukoje viršuje buvo maždaug toks kiekis)
  • 3 šaukštai spaustos citrinos sulčių
  • 0,5 puodelio kokoso aliejaus (geriausia ir sveikiausia - nerafinuoto)
  • 0,5 puodelio klevų sirupo
  • 0,5 arbatinio šaukštelio druskos


ŠOKOLADINIAM GLAISTUI

  • 1,5 puodelio šokolado (geriau kuo smulkiau skaldyto)
  • 1/3 puodelio migdolų pieno


PRADEDAME GAMINTI!


Visus ingredientus pagrindui sudedame į mikserį-kombainą, čia idealiu atveju, deja aš tokio neturiu, tai naudojau paprastą elektrinį rankinį blenderį, šiek tiek teko pavargti, nes karts nuo karto užsikimšdavo, bet galiausiai viskas gerai susismulkino, o jei vienas kitas riešutukas ir liko nesuskaldytas - ne bėda, dar skaniau!


Visą pagrindo masę atsargiai išlipdome per skardą, prieš tai ją reikia ištepti kokoso aliejumi. Aš apskritai labai dievinu kokoso aliejų, naudoju ne tik maistui, bet ir kūnui tepti, mėgstu jo kvapą, tai pagamintas pyragas turi neryškų, bet jaučiamą kokoso skonį.



Kai pagrindą paruošite ir sudėsite į skardą, mestelkite viską į šaldytuvą, kol gaminsite nuostabaus skonio įdarą. Imame visus ingredientus skirtus įdaro ruošimui ir iki vientisos švelnios masės viską išblenderiuojame, tuomet labai atsargiai supilame į skardą su pagrindu, viską supilus, šaukšteliu paskirstykite masę tolygiai ir tuomet visai nakčiai palikite šaldytuve, jei jūsų šaldytuvas pilnas visokių produktų, tai kad nesusigertų į pyragą nereikalingi kvapai, tai tiesiog apklijuokite skardą plėvele.



Kitos dienos rytą pradedame ruošti šokoladinį glaistą, viskas čia labai paprasta, supilame migdolų pieną ir šokoladą, ir viska sublenderiuojame iki vientisos masės, konsistencija turi būti tokia, kad pakankamai lengvai teptųsi ant pyrago, bet ne per skysta. Visą glaisto masę labai atsargiai paskirstome ant pyrago ir vėl grąžiname nuostabųjį desertą į šaldytuvą.



O vakarop kvieskite draugus, šeimos narius, bičiulius, mylimuosius mėgautis šiuo nuostabiu, beje labai sočiu desertu, jis pakankamai saldus, todėl papuoškite braškėmis atpjautą pyrago gabaliuką, jos sodrų skonį palengvina.

Skanaus, mielieji, gražios vasaros, pačių nuostabiausių virtuvinių eksperimentų!

Bučkiai,
Ieva

1 komentaras:

marta rašė...

Labai idomus ir skanus receptas, butinai isbandysime. :)