Šokoladinis suflė

Loading...

2010-12-19

Sūrio pyragas, toks kaip Coffee Inn

Laba,

Štai pagaliau jis pagamintas, tas tobulasis klasikinis sūrio pyragas, tiek svaigau ir taip taip, man pavyko, beje, kaip pirmą kartą manau visai vykęs, bent kas ragavo, tai nei vieno nusiskundimo neišgirdau, tik šūkčiojimus, kaip skanu.

Taigi pradedam, siūlau peržiūrėti video apie sūrio pyrago gaminimą, bent jau įsivaizdavimui kaip viskas vyksta, man labai padėjo gaminant pyragą.

Pagrindui:
  • 2 pakelius sausainių, aš perku paprastus lietuviškus, pvz. "Gaidelis"
  • 12 šaukštų ištirpdyto sviesto (beveik mažas pakelis sviesto)
Įdarui:
  • 1 stiklinė cukraus,
  • 3 šaukštai kukurūzų krakmolo,
  • 850 g sūrio su grietinėle PHILADELPHIA kambario temperatūros,
  • 2 maži kiaušiniai,
  • ½ stiklinės riebios grietinėlės,
  • ¾ arb. šaukštelio grynos vanilės ekstrakto (naudojau vanilinį cukrų) 
  • Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
  • Paruošti pagrindą : sumalti sausainius ir sumaišyti su ištirpdytu sviestu. Plonai suspausti mišinį prie formos dugno ir iki kraštų vidurio. Dėti į orkaitės vidurį ir kepti 10 min., tada PILNAI atšaldyti. Tuo tarpu įkaitinti orkaitę iki 230 laipsnių. 
Aš malu sausainius per blenderį, jei neturi, sudėt sausainius į maišiuką ir su kočelu susmulkink
Sausainių dedam po nedaug, kad neliktų nesumaltų gabaliukų, 2 pakelius per 4 kartus sumalti - idealu
Jei neturi mikrobanginės, į bliudelį karšto vandens įmerk puodelį su sviestu ir maišyk
Nebesikankin su kepimo popieriumi: suglamžyk ir pakišk po šaltu vandeliu, popierius prilips prie skardos, o bekepant jis išdžiūs
sudedam sumaltus sausainius į skardą, nepamirškim kuo stipriau suspausti prie dugno
  • Paruošti įdarą: dideliame dubenyje sumaišyti cukrų su kukurūzų krakmolu. Įdėti sūrį ir išplaukti mikseriu arba kombaine iki minkštos konsistencijos.

Išplaktas įdaras turi būti vientisos masės, toks minkštos kreminės konsistencijos
  • Įkulti kiaušinį, supilti grietinėlę, vanilės ekstraktą ir dar paplakti.
  • Sudėti masę į formą ant pagrindo. Išlyginti paviršių.Kepti orkaitės centre kol viršus paruduos ir masė prie formos kraštų pradės kietėti- apie 20 min. Uždengti folija, jeigu paviršius per daug rudas ir kepti dar 20 min. Centras turi likti truputį minkštas (pajudinus formą drebėti kaip drebučiai). Vėliau įdaras sustings. Atvėsinti formoje iki kambario temperatūros. Tada įdėti pyragą į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms arba geriausiai- per naktį, o man skaniausias buvo po paros.
Visas toks negražus ir suskilinėjęs, bet vistiek beproto SKANUS
SKANAUS!!!

Palepinkit savo draugus, mylimuosius, tėvus, sesės ir brolius ir jie jus mylės amžinai :)
Ačiū už receptuką Viktorijai :), jau neberandu linkučio iš kur receptą paėmiau :)
Bučiuoju..

27 komentarai:

Asta rašė...

Darban nebus?

Nusiminiau net.

Plz., plz., būk mano secret friend'as.

Vidas rašė...

Patvirtinu, kad is tikro dangiskai skanus buvo.

Ieva P. rašė...

Asta, deja, jau nebeliko :), bet būtinai kada padarysiu, o dėl SF, tai sužinosi 23d. :)

Vidai, sveikinu, Tu suradai ir ačiū už komentarą, kaip pameni, ieškau turingo, gražaus, nevedusio :D

Ievuze rašė...

As tave mylesiu amzinai!!! :))

Briedytė rašė...

Ieva, tu šaunuolė!
Ir labai fainas tavo blogas!!!!!!!!

Ieva P. rašė...

Briedyt, džiaugiuosi, kad patinka mano BLOGas :)

agnita rašė...

Ech, kaip noreciau paragauti... Tikiuosi iskepsi man kokia grazia diena :)

Agnyte

Ieva P. rašė...

Agnyt, aišku iškepsiu :), beje kur Tu dingai :(, pasiilgau smarkiai!

Nidas Kofeinas rašė...

Sveikinu issikepus namie si nuodeminga reikala. Ketvirtus metus kepam, bet jis man dar neatsibodo.. :)

Nidas Kofeinas

Neringa rašė...

Pyragas atrodo super! Nesistebiu, kad taip greitai "isgaravo" :)

Asta rašė...

Coffee Inn'e aš skaniausią pasaulyje cheesecake'ą ragavau, bet jis buvo, kiek pamenu, su karamele ir riešutais, o tas pagrindas ne toks paprastas sausaininis, bet tooooks... sakiau, reiks eit maldaug recepto :D

Bet gi tikra teisybė, kad neskanių sūrio pyragų tiesiog nebūna. O šis taviškis taip pat atrodo labai labai skaniai :)

cyberfox rašė...

Philadelphia tai tie po 125g Original?

Ieva P. rašė...

Nidai, dar iki jūsų sūrio pyrago tobulumo reiks pasistengti :), bet man irgi niekad neatsibosta, reiks kada užlėkti pas jus pasmalyžiauti:).

Asta, Coffee Inn'e yra ir klasikinis, ir su riešutais, ir su kava, man tuo ir patinka sūrio pyragas, nes gali eksperimentuoti :)

Cyberfox, taip, pirkau 125g. original.

saule rašė...

o jeigu daryti su karamele, tai kokiu budu ir kokia ir kur ja reikia deti..? labai lauksiu atsakymo, nes ryt turiu daryti si pyraga, o jei daryciau su karamele tai butu isvis dangiskas skonis. paprasta, butent pagal toki pati recepta esu kepusi, jis nepaprastai skanus!!!

saule rašė...

labai labai laukiu patarimo !!! :)

Anonimiškas rašė...

sveiki,norejau paklausti apie sūrio su grietinėle PHILADELPHIA,kur galima tai nusipirkti?nes teko philadelphia matyti tik temapa surelis su grietinele;)

Anonimiškas rašė...

tai cia ta pati philadelphia :)

Ieva P. rašė...

To saule: sveika, gaila, kad pavėlavau parašyti, ar jau kepei su karamele? Kaip pavyko? Aš turiu vieną receptuką cheese cake'o su karamele, galėsiu vėliau pasidalinti :).

Ieva P. rašė...

Sūrį philadelphia, tai tas pats tepamas sūrelis (pilka pakuotė), aiškų jų yra ir su priedais, tai geriausia pirkti original.

saule rašė...

labai lauksiu recepto su karamele!!! tada kepiau paprasta, kaip visada, bet labai noriu isbandyti su karamele, busiu labai dekinga!!!

Anonimiškas rašė...

Jeigu norite su karamele. Tai geriausia butu kokias 5 kervutes istirpinti svieste ir tik tada su sviestu supilti ant sutrupintu sausainiu .. pakepti labai trumpai kokias 4 min tada toks traskumas atsiranda ;)

Anonimiškas rašė...

O man jis visai nesukietiejo, taip ir liko kaip kefyras ant pagrindo, nors viska pagal sitas proporcijas dejau, ir krakmolo kukuruzu netgi truputi daugiau, saldytuve per nakti laikiau :CCC Nesuprantu, kas ne taip:/

Ieva P. rašė...

Labas, o kokį sūrį dėjai? Tikiuosi kitą kartą pasiseks geriau :), masė turi būti kaip gerai plaktos grietinėlės, nes jei buvo kaip kefyro, tai greičiausiai kažką pamiršai :).

Anonimiškas rašė...

Sveiki, o ar galima naudoti bulviu krakmola?

Ieva P. rašė...

Laba, gali visai nedėti, bet svarbu, kad gerai šaldytuve sustingtų. Aš naudoju krakmolą, tam, kad sustingtų, bijau sakyti, bet gal ir bulvių tiks.

Anonimiškas rašė...

Toks klausimukas. Ar pries pilant grietinele i mase, nereikia jos isplakti?

Anonimiškas rašė...

nereikia grietineles isplakti. o gal kas bande ant virsaus uzpilti zele su vaisiais. kazin nesugadina nuostabaus pyrago skonio..