2010-12-11

Troškinta veršiena - sveika ir skanu

Žadėjau Rudžio receptuką, bet šiandien labai skaniai pavyko pagaminti troškintą veršieną.

Pradedam nuo pasiruošimo, mums reikės (neįsprauskite savęs į rėmus, kas sezonui yra šviežia tą ir naudokite):
  • 0,5 kg veršienos;
  • 1 brokolio;
  • 1 cukiniją;
  • 3 vidutinių morkų;
  • 1 svogūnas (man patinka mėlynas);
  • 3 spalvotas paprikas;\
  • pievagrybių (aš dedu daug, nes man labai patinka)
  • alyvuogių aliejaus;
  • raudonėlio, mairūno, petražolių;
  • maltų kalendulos sėklų, citrininių pipirų;
  • krapų, druskos.


Veršieną supjaustome nedideliais gabaliukais, sudedam į įkaitusį didelį puodą su alyvuogių aliejumi, vėliau įberiam smulkintą svogūną. smulkiai supjaustyto brokulio, sutarkuotų morkų. Pagardinam visą gėrį druska, žolelėmis ir prieskoniais. Kol puode viskas kepasi troškinasi (visą kepam ant nedidelės ugnies 30 min).
Atskirai cukiniją, pievagrybius, paprikas, cukiniją papjaustom ir kepam keptuvėje (be aliejaus), iškeptus ingridientus dedam į lėkštutę, dedam kitus ir taip viską sukepam kol nebelieka ką kepti :).


Kai visas troškinys bus pasitroškinęs 30min. sumeskite visus ingredientus į puodą ir dar kokį 10-15min. viską troškinkite.


Viskas, labai skanu ir sveika, aš dar užpilu sojos, bet aš ją mėgstu visur pilti, tai irgi galit pagal skonį. 
Skanaus,
bučiuoju..

    2 komentarai:

    Mindaugas rašė...

    Nežinau kodėl, net kaip pamačiau nuotraukoje "Tupperware" šaukštą, kuriuo maišai, taip nusijuokiau, kadangi mano vis įdeda lauktuvių, kokį nors vieną Tupperw... indų,įrankių ar puodų
    :) kai parvažiuoju pas tėvukus į namus. Vis pykstu ant mamos, kadangi jie tokie brangū! Bet juk vaikams negaila! :)

    Skanaus gaminimo! ;)

    Ieva P. rašė...

    Mindaugai, bet tas šaukštas nuostabus!!! :), tau taip pat skanaus gaminimo ;)