2011-01-07

Trinta brokolių sriuba (jei tingi gaminti)

Sveiki,

na bent tikiuosi, kad tokių liko, t.y. sveikų, aš jau beveik išsikapsčiau, nors kosčiu smarkiai ir dar sloguoju, bet geriu savo turbinę arbatą, tai labai padeda. Bet kai turi temperatūros, bėga iš nosies snarglys, o kai kosti manai, kad iškosėsi visus plaučius, čia man prieš kelias dienas taip buvo, gyvenimo džiaugsmo nejauti, bet vistiek nori nenori turi kažką valgyt, ypač karšto. Prisipažinsiu, kol dar man buvo aukšta temperatūra, tai nieko nenorėjau gaminti, tik gulėti lovoje, todėl teko prisiminti tinginių (kitaip ir nepavadinsi) trintą brokolių sriubą, kas mėgstat brokolius siūlau pasidaryt, nes reiks maksimum stovėti prie puodų apie 7 minutes. Jei tiek neištveriat, tai jums temperatūra ką tik pakilo iki 39.5 :).

Aš mėgstu šią sriubą tik iš brokolių, daugiau nieko nededu, nors galima dar dėti bulves, morkas ir svogūnus. Pabandykit be šių produktų!

Taigi, sirgaliai ir ne tik, ko jums reiks:
  • Brokolių (parduotuvėse krūmelis būna, tokio užteks 4 sriubos indeliams)
  • 2 kubelius vištienos (arba kito jūsų mėgstamo) sultinio
  • 1 litro vandens
  • Šaukštelio grietinės

Visą brokolį palaužom nuo kotelių

Sudedame į puodą su sultinių (2 kubeliai sultinio = 1 litrui vandens)
Kol verda brokoliai, galit grįžti atgal į lovą atgal, tik ne duok die užmigsit, užsistatykit žadintuvą 15 minučių, nes maždaug tiek reikia virti.

Nuimkite nuo viryklės puodą su brokoliais ir su trintuvu sutrinkite sriubą

Trinkite tiek, kol nebeliks brokolio gabaliukų

Pilam į lėkštę, dedam grietinės. Skanau!
Deja nuotraukose fotografuojant su iphone negalėjau išgauti tos brokolių gražios žalios spalvos. Bet buvo skanu ir gerai, kad daug, nes po vienos lėkštės suvalgiau antrą :).

Va taip viskas paprasta, skanu, o svarbiausia ir sveika, nes brokoliai lengvai virškinami ir įsisavinami, todėl labai tinka ligonių ir sveikstančių maistui. Kadangi brokoliuose labai nedaug angliavandenių, jie tinka ir diabetikams. Brokoliai gerina virškinimą, padeda užkietėjus viduriams, stimuliuoja imuninę sistemą, stiprina širdį bei kraujotaką. Brokoliuose gausu sulforafano, todėl jie pasižymi priešvėžiniu veikimu.

Sveikit draugai!
Bučiuoju..

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

O kaip tik siandien tinka man sita siubyte... Begu nugriebt kelis brokolius is fruterios ir gamint ;)

Ievusia

J. rašė...

mm... brokoliu mano megstamiausia.. tik as dedu dar viena kita bulve ir grietineles.