Šokoladinis suflė

Loading...

2011-01-07

Trupininis obuolių pyragas

Laba, brungieji :)

esu labai išranki obuolių pyragui. Apskritai jei valgydavau, tai tik Zoe's, ten dieviškai skanus trupninis su vaniliniu padažu ir ledais. Bet prisipažinsiu, pirmas mano bandymas toks vykęs, kad man asmeniškai net skaniau mano pačios gamintas, aišku save čia girti gal nelabai gražu, bet nepasikuklinsiu.

Kuo man dar patiko šis pyragas be to, kad skanus ir paprasta paruošti, kad jis labai jau pigiai gaunasi ir tikrai, nes labai paprasti produktai:
  • 125 g. kvietinių miltų
  • 150g. sviesto
  • 125g. cukraus
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 3 kiaušiniai
  • 0,5 šaukštelio vanilės esencijos
  • 2 obuoliai
  • Galima dar razinų, aš namie neturėjau, tai panaudojau džiovintas slyvas (labai skaniai susiderino)
Trupininis sluoksnis
  • 100g. sviesto, pjaustyto kubeliais
  • 125g. miltų
  • 25g. maltų migdolų
  • 50g. balto arba rudo cukraus (aš dėjau rudą)
  • 1 šaukštelis cinamono
Sudedam sviestą (150g) ir išlydom, aš ant verdančio puodo uždedu metalinę lėkštutę, todėl tikra būnu, kad sviestas nesudegs, o gražiai išsilydis
Suplaku kiaušinius
 Tada į miltus supilu išsilydžiusi sviestą, plaktus kiaušinius, suberiu cukrų ir cinamoną, įlašinu vanilės esencijos. Visą tešlą su plakikliu plaku, kol pasidaro vientisa masė. Tuomet mišinį sudedu į skardą, ją prieš tai ištepu sviestu ir apkloju kepimo popieriumi.

 Na ir galiausiai apibarstom tešlą obuoliais ir razinom (aš dėjau džiovintas slyvas, jau minėjau :)
 O dabar galim pradėti ruošti trupininį sluoksnį!

Kubeliais supjaustom sviesta ir sumetam į miltus
Pirštu galiukais sutrinkite sviestą su miltais, kad mišinys taptų panašus į duonos trupinius. Įmaišykit migdolus, cukrų ir cinamoną
Visus trupinius apibarstom ant vaisių ir išlyginam
Kepam 180 temperatūroje apie 1val., įsmeikite į pyragą iešmuką, jei liks švarus ir neaplipęs tešla, tai pyragas reiškias jau iškepė (jis gali būt tik drėgnokas nuo vaisių)
Štai koks grožis, o skonis neišpasakytas, tikiuosi ir antrą išeis toks pat
Palaukit 20min., o tada mėgaukitės, jei nesergat, tai būtinai su ledais, dar ant šiltutėlio pyragaičio, o neeee, man jau vien rašant seilės varva, einu atsipjauti mažiuką gabaliuką, nors gal ne, einu didelio :)

Skanaus!
Bučiuoju..

8 komentarai:

Vi rašė...

Man labai patinka tavo recpetukai, seile varvina, tik va, gal gali viena ar du tokiems kurie pieno produktu negali vartoti (be grietines, be sviesto etc)? Ar buna tokiu skanumynu?
Siaip as ne mazochiste, bet va su tavo graziais receptukais ir nuotraukytem tai greit patapsiu :)

Ieva P. rašė...

:) Vilija, į visus kepiamus pyragus dedasi sviestas, bet jį galima pakeisti į augalinį aliejų (geriausia alyvuogių), asmeniškai nesubandžiusi, tai jei pabandysi, duok žinoti. Šiam receptui aliejaus reiktų pusė stiklinės, gal vos daugiau. Duok žinoti kaip gavosi. Beje, Gražina davė linkutį veganams, tai man labai patiko :), čia ir desertų yra be visų pieno produktų: http://veganyumyum.com/

Ieva P. rašė...

Ir taip, būtinai bus desertų be pieno produktų! Mano metiniam liste tokie nusimato :)

agnita rašė...

Wow, super atrodo :) Tampi tikra konditere :)

agnita rašė...

Galiu parekomenduoti viena pyraga :)

http://www.designspongeonline.com/2010/09/in-the-kitchen-with-ming-thompsons-layer-cake.html

Deja, paciai neteko jo isbandyti, nes nebespejau.

Buckis,
Agnyte

Ieva P. rašė...

Agnyt, ačiū, o pyragą pasižymėjau, reiks kada padaryt :)

Bučkis :)

Vi rašė...

Aciu mergaites - tik dabar pamaciau !!! Pastaruoju metu kazkaip nieko nekepu, bet pasizymejau ! Butinai pabandysiu.
Agnyte, kaip gyvenimas Tailande?
As nuo kovo isvaziuoju i Mauriciju... Atsiusiu jums mojito receptu :)

buckiai

Ieva P. rašė...

Vi, labai lauksiu įspūdžių iš Mauricijaus! O mojito visokių išbandyk :)