2010-12-23

Tas nuostabusis braunis

Turbūt dėl Brownie pradėjau domėtis pyragų kepimu, nereikia būti didžiu kulinaru, kad iškeptum tobulą Brownie. Aš kai dabar įgūdau, tai paruošimas man trunka apie 15min, kepimas 25-30min, na ir porą valandų palaikyti šaldytuve, kad sustingtų, nors kartais neištveriu ir valgau dar šiltą.


Ir nesvarbu ar vasara, ar žiema. Braunis tinka visoms progoms. Pradedam:

Reikės:
300 g juodo šokolado (vieną dėdu prabangų, 70 proc. kakavos, kiti du buvo po 40 proc.)
250 g sviesto
5 kiaušinių
400 g cukraus
3 šaukštų tamsios kakavos (bet kartais aš pamirštu įdėt, tai ne bėda)
180 g miltų
Druskos žiupsnio
Poros saujų įvairių riešutų
Indelis Rududu

Sviestą su šokoladu dedame į dubenį ir ištirpiname ant garų, t. y. verdančiame puode, kad garai kaitintų dubenį.
 Į kitą puodą sudedame kiaušinius, cukrų ir 2 min. paplakame. (Iki baltų putų plakti nereikia, tik  truputį, kad lengvos putų garbanėlės užsimestų).
Kakavą sumaišome su miltais. Galima miltus persijoti (jei už nugaros nestovi tinginys).
Sukapojame, stambiai supjaustome riešutus.

Truputį atvėsusią šokolado ir sviesto masę pilame į kiaušinių ir cukraus masę, sumaišome
Sudedame miltus, sumaišome. Supilame smulkintus riešutus.
Paruošiame skardą, kad kepimo popierius būtų paklusnus, reikia suglamžyti ir sušlapinti šaltu vandeniu, tuomet popierius prilips prie skardos, o bekepant išdžius
Išmaišytą masę pilame į kepimo indą/skardą
Kas keli cm įspaudžiame po Rududu šaukštelį taip, kad kiekvienas pyrago gabaliukas turėtų savo Rududu gabaliuką viduje.
Kepame 180˚C orkaitėje ne ilgiau 30 min. Šokoladainio viršus turi atrodyti tarytum dykuma, apdžiūvęs. Traukiame iš orkaitės ir paliekame pastovėti. O kai jau atvėsta, dedame į šaldytuvą ar nešame į kamarą. Ir pjaustome, kai jau atšalęs.

Už šį receptą reikia dekoti Beatai

Skanaus
Bučiuoju..

5 komentarai:

Unknown rašė...

Braunis...gavosi superinis...aciuuu...niam niam...

Ieva P. rašė...

Džiaugiuosi, kad gerai gavosi :), sugadinti braunio praktiškai neįmanoma, sugadinimas garantuotas tik tada, jei perkepi :)

Julyte rašė...

bandau brownie.... laikau kumscius dar 20 min ir ziuresim kas gausis..

Julyte rašė...

kepiau sita nuostabu pyragiuka jau antra savaitgali ise eiles :) pirma karta isejo biski nedakeptas, bet palaikius saltyje sustingo ir vistiek buvo labai skanus.. o dabar panasu kad isejo liux liux toks koks turi but. nors manau vis dar ne toks tobulas kaip kad pas Ieva :p

Anonimiškas rašė...

Man įdomu, ar labai kas nors pasikeistų, jei vietoje juodo šokolado lydyčiau pienišką?