2011-01-04

Turbinė arbata

Sveiki,

o kas nesveiki arba nenorit būt tokiais, dalinuosi receptuku, deja aš per vėlai susizgrybau, nes apsirgau :(, bet dabar pareigingai darausi arbatą, per dieną jos išgeriu apie 3 litrus, prakaituoju kaip kiaulė, bet sako, kad gerai, visi virusai eina lauk..

Taigi, receptas, ne kažkoks išradimas, žinomas nuo senų laikų, mums reiks:
  • daug citrinos
  • imbiero
  • medaus
  • liepžiedžių (bet jei neturi, tai galima ir nedėti)
1 litrui arbatos sunaudoju apie pusę citrinos
Citrina: gydantis saulės stebuklas! Pasižymi įvairiu poveikiu:
  • priešuždegiminiu;
  • antitoksininiu;
  •  mažinančiu karščiavimą;
  • ir kt., žodžiu valgykit ir būsite sveiki
Sutarkuojame imbierą, kuo daugiau tuo bus aštresnė arbata, man kaip patinka aštrumas, tai aš nepagailiu. P.S. taip taip, mano pjaustymo lentelė juokinga :)
Imbierinės arbatos skonis skatina mąstymą, padeda atsikratyti nuovargio ir atgauti jėgas.
Arbata su imbieru geriama profilaktiškai nuo peršalimo. Ji neutralizuoja virusus, kol jie dar nespėjo išplisti, arba neleidžia išsivystyti antrinėms bakterinėms infekcijoms. Be to, imbiero arbata stiprina imunitetą.

Citriną ir imbierą sudedame į puodelį ar arbatinuką kur darote nuovirą ir idedame medaus, ir viską išmaišome, citrinos sultys išsiskirs ir maišant susidarys tiršta košelė
Medumi gydomos gerklės ligos, kosulys, dezinfekuojamos žaizdos. Kinų senovėsraštuose rašoma, kad medus teigiamai veikia žmogaus organizmą, jis gali slopinti skausmą, malšinti troškulį, pratęsti aktyvų žmogaus gyvenimą.

Mama padovanojo arbatinuką, tai visą košytę supilu į viduriuką ir įdedu liepžiedžių, na ir aišku užpilu vandeniu.
 Liepžiedžių  dedama į vaistažolių mišinius (arbatas) nuo įvairių ligų, ypač skrandžio, kepenų, žarnyno ir inkstų. Gerai tinka priešuždegiminei profilaktikai.

Va taip pilam pilam karštą vandenuką
Aš pasidarau vienu kartu labai daug ir geriu kokias kelias valandas, o kad neatšaltu po arbatiniu dedu žvakutę, labai laiku ir gerą dovaną gavau, tie kas neturi tokio arbatinuko, pasidarykit nuovirą, ir užpilinėkit kaskart karštu vandeniu
Mieli draugai, būkit sveiki!

Iki,
bučiuoju..

2 komentarai:

agne aleno rašė...

Superinis arbatinukas :)

Sveik, brangioji!

Ieva P. rašė...

Ačiū, Agnyt :)